Поведението на БСП е ясна политическа манипулация и се вижда, че за тях президентските избори са на живот и смърт. Това каза депутатът от РБ Димитър Делчев пред журналисти по повод исканата от БСП оставка на просветния министър Меглена Кунева, която е избрана от квотата на РБ.

Делчев заяви, че БСП вече били започнали своята кампания с откриване и поднасяне на цветя пред паметника на Тодор Живков и от РБ се чудят как да вземат на сериозно твърденията им за качването на учителските заплати.

Народният избраник припомни, че БСП по време на управлението на Пламен Орешарски не е внесло нито един закон за училищното и предучилищното образование. „Ако искат да представят себе си като активни борци за образованието, не им се получава”, коментира още той.

Делчев коментира още, че политиката и визията на левицата се изчерпвала с назначаване на синове, с граждански договори за жени – техни близки. „Ние от ДБГ и РБ ще продължаваме да настояваме управленската програма и коалиционното споразумение, което имаме и в което пише, че всяка година за образование ще се увеличават парите”, заяви Делчев.

На въпрос свързан с неразбирателството между премиера Бойко Борисов и вицепремиера и министър на образованието Меглена Кунева относно увеличението на учителските заплати с 10%, Делчев изтъкна, че има подписан колективен трудов договор и работа на всички е постигането на това добро за България решение.

В обяснението се включи и депутата Димитър Танев от РБ, който допълни, че разговорите за заплати минават през разговорите за бюджета за следващата година. Изказването бе коректно и е нормално всеки министър да заяви да работи за увеличение на възнагражденията в съответната система, обясни народният избраник.