Атентатът на Октай Енимехмедов срещу Ахмед Доган е ясен за ДПС - това е опит за убийство.

По този начин народният представител от ДПС Мустафа Карадайъ коментира пред журналисти в парламента днешното решение на прокуратурата да се откаже да поддържа обвинението за опит за убийство на Доган пред последната инстанция - Върховен касационен съд.

ДПС депутатът изтъкна, че от движението ще изчакат официалното изявление от страна на държавното обвинение.

"Може би прокуратурата прави оценка на начина на воденото разследване", предположи Карадайъ на базата на медийни публикации и добави  -  "ако е така, това е тяхно право".

"Нашата оценка за деянието е ясна, не е променена и е категорична", отсече още веднъж депутатът. "Достатъчно е да се видят фактите", загатна още той.

Припомняме, по-рано днес на последна инстанция - ВКС прокуратурата се отказа да поддържа обвинението за опит за убийство срещу Енимехмедов, но да му бъде наложено наказание за друг тип престъпление, свързано с нарушаване на обществения ред и хулигански прояви.

От своя страна адвокатите на Октай Енимехмедов са поискали или делото да бъде върнато на първа инстанция заради процесуални нарушения, или да бъде намалена присъдата на клиента им.

Самият Октай Енимехмедов поиска да бъде оправдан и да получи орден „Стара планина".

По думите на самия Октай той е извършил подвиг и с действието си е влязъл в политическото пространство, за да повдигне духа на хората.