Публикувана е обществената поръчка за мобилни устройства и мобилна свързаност на видеонаблюдението след края на изборния ден.

Министерство на електронното управление вярва в подкрепата на бизнеса, в лицето на телеком операторите, които ще подкрепят държавата в това предизвикателство.

Покани са изпратени до трите мобилни оператора у нас - А1, Виваком и Йеттел. Срокът за подаване на офертите е до 10 март 2023 г. Те ще бъдат отворени в понеделник, 13 март, когато ще започнат и същинските преговори.

Обществената поръчка се провежда по реда на параграф 3 от Изборния кодекс чрез процедура по договаряне без обявление, когато е необходимо неотложно възлагане на поръчката поради изключителни обстоятелства.

Поръчката е разделена на три лота, като изискванията към дейностите, за да се минимизира риска от претоварване на информационно-комуникационната инфраструктура на мобилните оператори,

Общата прогнозна стойност на обществената поръчка е в размер на 2 804 800 лв. без ДДС.

Мобилните устройства, стойките за стационарно разполагане на устройствата и Data SIM картите с осигурена мобилна свързаност по всяка обособена позиция, следва да бъдат доставени на "Информационна обслужване" до 21.03.2023 г.

Поръчката е публикувана на Централизираната автоматизирана информационна система "Електронни обществени поръчки".