Обикновено залогът на избори е висок, но този път той е много висок, включително и лично за лидерите на основните партии. Това коментира социологът проф. Александър Маринов пред БНР. 

"Много от нещата, които се коментират от партиите по повод служебното правителство, са просто начин да се изложат техните тези по още един повод. Втората причина са самите действия на служебното правителство. Аз лично смятам, че една част от тези действия не бяха много добре премислени и още по-малко добре осъществени", посочи той. 

Основата на честния избор е информираният избор, тоест днес, когато всички обещават, когато всички се хвалят с това какво са правили, трябва да има някакъв набор от факти, които да пояснят кои от направените неща са били добри и кои са били не толкова добри, за да могат хората да се ориентират и да направят своя избор по добрия начин, добави проф. Маринов.

"В дадения случай, според мен, служебното правителство не се справя с тази задача, а възприема една порочна теза на някакъв баланс. Равна отдалеченост може да има от партиите, но спрямо фактите не може да има равна отдалеченост", изтъкна той.