Взривът в редакцията на в-к "Галерия" предизвика разнопосочни коментари от депутатите от различни парламентарни групи.

Този взрив идва в изключително лош момент за правителството, категоричен е и съпредседателят на Синята коалиция Иван Костов. На мен това ми изглежда като продължение на атаката срещу правителството с други средства, допълни той.

Актът от тази сутрин според него показва невъзможността на правителството да гарантира сигурността дори на тези, които остро го критикуват.

Взривът от тази сутрин показва и още нещо - че управляващите не могат да контролират престъпността, подчертава тъмносиният лидер.

На въпрос дали този случай го прави още по-убеден в необходимостта от оставката на вътрешния министър, той отговори, че няма нужда от подобни неща, за да е убеден в това. Това са терористични прийоми, заяви Костов.

Мартин Димитров:
Оставката на Цветанов е въпрос на време.
Още...

Той не смята, че има подмолен умисъл в днешния взрив. Най-неуместно е да бъде атакуван в момента остро критичния говорител срещу правителството, каза още съпредседателят на Синята коалиция, визирайки Алексей Петров и близостта му до в-к „Галерия".

Според него МВР не е реагирало адекватно. Първият човек, който е трябвало да отиде на място, е вътрешният министър Цветан Цветанов. Защо го няма, наистина защо го няма, попита лидерът на ДСБ.

Връщаме се в годините на мутрите, заяви от своя страна социалистът Кирил Добрев. Искам да знам какво се случва в държавата, настоя той.

Добрев припомни, че преди дни е запален дома на бившият шеф на ДАНС Петко Сертов. Днес пък е взривена редакция на популярен вестник.

Питам, кога ще бъде бомбата пред Позитано, притестен е Кирил Добрев. Ние в кои години се връщаме - в тези на мутрите, когато Бойко беше охранител, или когато бе главен секретар попита още той.

Като удар срещу държавата, определиха ситуацията от ГЕРБ. Този акт трудно ще бъде разкрит, защото е направен от професионалисти, заяви председателят на ПГ на управляващите Красимир Велчев. По думите му взривът е организиран много добре.

Станишев знае защо Цветанов не е пред „Галерия"
Още...

От ДПС се въздържаха от коментари. Не е работа на политиците да коментират взривове, заяви Камен Костадинов.

Колкото по-бързо се излезе от тази ситуация и извършителите бъдат разкрити, толкова по-бързо ще се спрат спекулациите, каза от своя страна Лютви Местан. Според него взривът идва в най-лошия момент, когато у нас идват на посещение четирима еврокомисари.