Румяна Желева намекна, че Меглена Кунева е намесена в провала й на изслушването за еврокомисар.

Антония Първанова писа писма до настоящия еврокомисар по транспорта Сийм Калас, сега Кунева става негов политически съветник, обясни Желева в студиото на БиТиВи.

Хората са свързани, принадлежат към някакъв политически субект, не действат от свое име само, допълни бившият ни външен министър, визирайки изказванията на Първанова от НДСВ по време на изслушването през януари.

Бившият външен министър отново заговори за политическата мафия, която по думите й е замесена в провала й за поста еврокомисар по бедствията и авариите. Тя съобщи още, че това твърдение е чула в Брюксел, а не у нас.

Аз бях окаляна, добави тя.
Във всяко едно изпитание, когато хората, които участват в него са предубедени, не можете да знаете какъв ще бъде резултатът.

На 15 януари Барозу излезе със становище, че аз съм компетентна. Депутатите могат да говорят всичко, но официалното становище бе само на г-н Барозу. Но това вече няма никакво значение, заяви ексминистърът.

Румяна Желева изрази и удовлетворение, че критиците, които са определяли предложения на България ресор като твърде слаб, са били оборени.
Аз съм доволна, че последвалите събития, макар и много трагични - оправдаха това.

Иначе на въпрос как се чувства, Желева отговори - нормално. Тя обясни, че се занимава с политиката на ЕНП като един от зам.-председателите на партията.

Румяна Желева отбягна въпроса дали планира завръщане на българската политическа сцена, но обясни че продължава да е редови член на партия ГЕРБ в бургаската организация.

След като подаде оставката си като външен министър Желева каза, че се е чувала веднъж или два пъти с Бойко Борисов.
Аз и преди това не съм си позволявала да занимавам Борисов с несъществени неща и сега не си го позволявам, изтъкна тя.