Жорж Ганчев е убеден, че той и кандидатът му за вицепрезидент Кольо Парамов ще успеят и да се класират втори на първия тур на президентските избори есента и ще победят на втория тур. В интервю за БиТиВи той заяви, че тук става въпрос за груба игра да няма личности, да не се появят тези хора, които могат да спасят България с ред и здрава ръка.

Ганчев е категоричен, че този път народът ще избере личности. По думите му това лято щяло да се чуе има ли личности в България. Политическата класа е една. Това е президентска кампания, която търси личността в България, подчерта Жорж Ганчев.

Той смята, че 70 % от избирателите не са гласували от отвращение. Те са бойкотирали. По думите му това било обезсърчаване, национална меланхолия – да вкараш народа си в ъгъла.

От своя страна Кольо Парамов заяви, че за тях кандидатурата на Първанов в президентската битка била най-удачният възможен вариант. Това обаче щяло да бъде най-голямата подигравка за България, защото сме попадали във варианта за блокиране на Конституцията и моделиране на коренно различен процес.

По думите му става въпрос за процеса на Румен Петков да обособява части, хора, групи, варианти с цел да моделира коренно различна политика, която пък да ги изведе още в продължение на 5 години в някакво друго трето блато.

Относно участието си в кандидат-президентската кампания, Кольо Парамов заяви, че всичко е логично като последователност. Той не вижда нищо странно, тъй като е политик последните 25 години. Вижда в отправената му от Жорж Ганчев покана за вицепрезидент оценка на политическата му дейност.

Анализът, който Кольо Парамов правел за бъдещето на страната ни, тласкал към взимане на по-кардинални решения. Именно заради това и е решил да се включи в екипа, за да окаже, ако е възможно, комплексна теоретична практична и друга помощ.

Жорж Ганчев не е съгласен с твърдението, че президентът няма големи правомощия. Според него това е насаждано от онези, които са искали да си купят България и са искали да няма конкуренция.

Парамов подчерта, че президентът не е само една восъчна фигура в България, а е главнокомандващ на армията. Той смята, че държавният глава има много правомощия, които може да използва. По думите на Кольо Парамов президентът може да използва политиката, да реализира програма в детайл и да обясни на българския народ какво е действителното положение. 

Системата на реживковизацията в БСП заработи преди четири години, но не успя до такава степен да задвижи страха от разпадането на партията”, коментира Парамов. Според него сега социалистите се нуждаели от една по-крупна, по-масова, по-голяма, сериозна изява, за да могат старите членове и уважаващите традицията й, да се включат в едно обновление.