"Белене".

"Монитор":

Борисов: 4 инвеститора напират да строят "Белене"

Четири чуждестранни фирми, сред които най-големите китайски, до момента са заявили намерения да инвестират в АЕЦ "Белене". Проектът може да се реализира само като частен с условията да няма задължително изкупуване на тока и да не е нужна държавна гаранция за фирмата инвеститор. Това заяви в отговор на въпрос на член на ГЕРБ в Пловдив лидерът на партията Бойко Борисов. Той пристигна под тепетата, за да стегне редици си, като предупреди местните партийни лидери, че ще ги държи лично отговорни за раздорите помежду им при евентуална изборна загуба.

Борисов не пропусна да отбележи, че правителството му е дало повече пари на армията и полицията, но и че най-важно за страната било образованието. "Аз не мога да си поставя грандиозните цели на другарката Нинова да задължа народа да се множи до 8 милиона. Все пак това е доброволен акт на гражданите", каза Борисов, а думите му предизвикаха смях в залата, където се събра партийния актив. Той уточни, че през следващото си управление ще заложи двойно увеличение на учителските заплати. За увеличаване на прираста на населението от ГЕРБ щели да подкрепят тридетния модел. т.е. във всяко семейство да има по три деца, които обаче да бъдат образовани. "Трябва да сме по-умни, по-образовани, квалифицирани и конкурентноспособни", заяви Борисов.

 

Трагедия. 

"Сега":

Лампа падна върху кола в тунел на "Хемус" и уби жена

 

Жена загина, след като осветително тяло падна върху автомобил в тунела "Ечемишка" на АМ "Хемус", съобщи bTV, позовавайки се на информация от МВР.

Жертвата е била пътничка в колата, водачът също е пострадал и е откаран в болница.

Едната тръба на тунела е в ремонт и движението се извършваше двупосочно в другата тръба - в посока София. Заради инцидента обаче и тя е затворена.

От АПИ обявиха обходен маршрут - по път I-1 Ботевград - София през пътен възел "Ботевград".

Зрител на бТВ пише, че са паднали множество лампи и са се забили в пострадалия автомобил.

На мястото е изпратен екип от следователи, съобщиха за "Сега" от прокуратурата. Започнало е разследване за причиняване на смърт по непредпазливост. Към момента то се води срещу неизвестен извършител.

 

БСП. 

"24 Часа":

БСП казва водачите си на депутатските листи на 11 февруари

Водачите на червените листи за предстоящите парламентарни избори ще бъдат определени от Националния съвет на БСП на 11 февруари. Това стана ясно в кулоарите на соцконгреса, който се проведе през уикенда в НДК. Освен първите места на кандидатдепутатските списъци пленумът трябва да определи и гражданската квота, и местата за коалиционните партньори в тях. След това структурите по места ще си гласуват подредбата на имената за останалите места в листата. Засега е ясно, че Стефан Данаилов по традиция ще води в столичния 24-и район. А Корнелия Нинова се очаква да поеме 25-и район, който се води лидерски.

 

Авария. 

"Труд":

Пробив на главен топлопровод в ТЕЦ "София Изток" е причината за спирането на парното в няколко квартала

 

Пробив на главен топлопровод в ТЕЦ "София Изток" остави без парно и топла вода осем столични квартала - "Младост"-1, 1А, 2, 3 и 4, "Студентски град", "Дървеница" и "Слатина". Четири аварийни екипа на "Топлофикация" работиха от сутринта, когато бе установена повредата като до момента е възстановено само към абонатите на "Младост 1".

"Аварията е на тополопровод с диаметър от 1200 милиметра, който се е спукал след максималното подаване на топливо. Локализира се точното място на пробива - дали е отгоре на тръбопровода или отдолу, обясни пред "Труд" говорителката на столичното парно Елизабет Павлова. По думите й аварийните екипи ще бъдат подпомогнати от още четири групи, които ще работят и през нощта.