Протест. 

"Сега":

Повече от 5000 души участват в протестното шествие в Асеновград

Повече от 5000 души участват в протестното шествие в Асеновград, предаде "Фокус". Шествието премина по централанта градска улица до кръговото кръстовище пред църквата "Св. Атанас". Рокерите, които по-рано бяха принудени от полицията да оставят своите мотори, се придвижиха на тях. Протестиращите пеят химна на България. Полицейското присъствие е изключително засилено. Жандармерията блокира с тежки машини пътя на шествието на по-малко от километър от циганската махала в града. Продължава и събирането на подписи в подкрепа на идеята за създаване на звено "Общинска полиция". Полицейското присъствие е засилено. Специален дрон следи протичането на шествието. В охраната са включени и конни патрули.

 

Избори. 

"Монитор":

Без инциденти приключиха изборите в Антоново, Тръстеник и Ябълково 

Приключиха частичните местни избори, които се проведоха днес в Антоново, Тръстеник и Ябълково, предаде агенция "Фокус". Изборният ден е преминал спокойно. Не се съобщава за сериозни нарушения.

При 62.3% избирателна активност приключиха частичните местни избори в община Антоново. Общо гласувалите са 3190 от 5121, имащи право на глас.

В кметската надпревара участваха трима кандидати. Това са кандидатът на БСП Цветелина Станкова, издигнатият от ДПС Хайредин Мехмедов и Али Алиев от ГЕРБ.

Извънредният вот бе насрочен, защото досегашният градоначалник, Танер Али, бе избран за народен представител.

При 54% избирателна активност е приключил вотът в ивановското село Тръстеник.

Гласували са общо 639 човека от 1166 имащи право на глас.

Кандидатите бяха Атанас Атанасов, издигнат от ГЕРБ, Ивайло Христов - кандидат на БСП, Айгюле Мехмедова от ДПС и Ивайло Игнатов, издигнат от ПП "Воля".

 

Време. 

"Сега":

Градушка удари в няколко района на страната

Градушка удари няколко части на страната. В социалните мрежи бяха публикувани клипове и снимки, показващи ледени късове в различни размери. София, Ловеч, Перник, Нови Искър, кюстендиското село Раждавица са само част от населените места, в които имаше валежи, съобщава Дарик.

Според прогнозата за времето за 10 области на страната е обявен оранжев код за валежи и гръмотевични бури за понеделник, 3 юли. Предупреждението е в сила за областите Видинска, Монтанска, Врачанска, Плевенска, Ловешка, Габровска, Великотърновска, Русенска, Търговищка и Разградска.

За други 14 области на страната, както и за столицата, е обявен жълт код за валежи и гръмотевични бури за понеделник. Предупреждението е в сила за областите Силистренска, Шуменска, Варненска, Бургаска, Сливенска, Ямболска, Старозагорска, Хасковска, Кърджалийска, Смолянска, Пловдивска, Пазарджишка, София-град, София-област и Пернишка.

 

Мярка. 

"Труд":

Оставиха в ареста двамата руснаци, нападнали полицаи в Свети Влас

Съдът остави за постоянно в ареста двамата руснаци, удряли полицаи в черноморския курорт Свети Влас. Туристите, които са баща и син, твърдят, че те самите са жертви на побой, информира БТВ.

По-рано през деня публикувахме кадри, заснети от съпругата на единия от задържаните. Тя твърди, че охраната на хотела, в който имат апартамент, нахлува докато спят.

"Измъкнаха мъжа ми от леглото, той си удари главата в стената. В коридора полицаите го държаха, а охраната натискаше гърлото му с крак", разказва Ирина Игорова.

 

Цени. 

"Сега":

КЕВР: Ако газът поевтинее, може да падне и цената на парното

Възможно е цената на парното и топлата вода да бъде намалена, ако природният газ поевтинее значително. Ако природният газ надмине повече с пет процента, ние ще активираме тази възможност за промяна на цената на топлинната енергия за потребителите. Това каза председателя на Комисията за енергийно и водно регулиране Иван Иванов пред БНР.

Той допусна поевтиняване на газа през септември, но не се ангажира с конкретен процент. Иванов се противопостави на идеята държавата да субсидира електроенергията от АЕЦ Белене, ако проектът бъде реализиран.