МВР акции

 

"24 часа":

"Наглите" и за лекарствата

 

Операция "Наглите" ще се пренесе и във фирмите, които купуват и продават лекарства, заяви в Пловдив Бойко Борисов при откриването на селскостопанското изложение АГРА 2010.

Премиерът допълни, че разпоредил среща между министрите на здравеопазването Божидар Нанев и на финансите Симеон Дянков, за да говорят по темата. Операциите ще се провеждат тези дни, уточни премиерът.

По думите му чрез сделките за лекарства се източвали пари от държавния бюджет.

 


"Сега":

МВР си връща общественото доверие с нови акции

 

МВР изпълнява един от основните приоритети на кабинета "Борисов" - да възвърне доверието на обществото и ЕС в държавата ни чрез постоянното провеждане на полицейски акции. Това стана ясно от думите на вътрешния министър Цветан Цветанов след вчерашната му среща с шефа на "Разследвания и операции" в службата за борба с измамите с европари ОЛАФ Тиери Кретен. "За мен е важно да запазим системния подход на МВР постоянен. Колкото повече операции, толкова повече резултати и толкова повече доверие в обществото в правоохранителната система", обясни Цветанов.

В София, Благоевград, Монтана и Плевен се проведоха две паралелни акции на ГДБОП, баретите и полицията. В рамките на "Факирите" бяха задържани десет души - автокрадци с няколко колоритни прякора. Дългия, Синигера, Мечката, Младежа, Енота, Пуйко и останалите четирима се занимавали освен с кражби на луксозни коли и с изготвяне на фалшиви документи за регистрация и собственост.

 

Темида

 


"Дневник":

Масларова получи обвинение за 11 млн. лв.

 

Бившият министър на социалната политика Емилия Масларова беше обвинена за присвояване на 11 млн. лв., както и за престъпление по служба, което според прокуратурата е извършено, за да улесни "кражбата на парите". Настоящият депутат от БСП е на свобода срещу 50 хил. лв. гаранция.

 

 

Длъжниците лъсват в интернет

 

"Стандарт":

Борчовете в интернет


Дълговете на фирмите лъсват в нета. Всеки може да разбере има ли просрочени задължения компанията, с която работи, или пък да обяви некоректен партньор. Това става на сайта www.debtnet.bg. Там ще се качват имената на фирмите длъжници, размерът на борчовете, за колко време са натрупани и кога данните са публикувани в сайта, съобщи Владимир Георгиев, шеф на едноименната компания. Такава система вече работи в Германия, Англия, Дания, САЩ и Австралия.

 

 

"Лев инс" с достъп до секретни данни

 

 

"Дневник":

ДАНС е дала на "Лев инс" достъп до секретни данни

 

Свързваната с арестувания в операцията "Октопод" бивш агент и съветник в ДАНС Алексей Петров застрахователна компания "Лев инс" работи с класифицирана информация и нейни служители имат разрешение за достъп до нея. Това съобщи изпълнителният директор на дружеството Стефан Софиянски на пресконференция в понеделник.

По думите му и в момента "Лев инс" обслужва поръчки, свързани с класифицирана информация.

 

 

Новите документи

 


"Труд":


18 лева за лична карта

 

Осемнадесет лева ще струват новите лични карти на българите. Увеличението с 80% ще бъде одобрено от правителството днес. Старите документи струваха 10 лева.

Поскъпването на личните карти е заради въвеждането на биометрични данни. Според МВР себестойността на пластиката дори щяла да е по-висока - около 25 лева, но разликата щяла да се компенсира от приходите от таксите за бързи и експресни поръчки.

 

 

АЕЦ "Козлодуй"

 


"Стандарт":

Запазваме поне 50% дял в АЕЦ

 

България ще има най-малко 50% от АЕЦ "Белене", ако до завършването на централата не бъде намерен стратегически инвеститор. Русия пък ще получи най-много до 20% от централата. Това стана ясно от думите на министъра на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков. Делът ни може да падне под 50% само ако в проекта се включи голям западен инвеститор, каза Трайков. Според него срещу заема, който ще дадат за строителството на централата, руснаците ще могат да вземат не повече от 15-20% от акциите.

 

Атаки

 

"24 часа":

РЗС топи депутат от ГЕРБ за връзки с ДПС


Бившият кмет на Разлог и депутат от ГЕРБ Любен Татарски е бил разработван от ДАНС, съобщиха вчера от РЗС. Те цитират предоставен им текст от граждани, представили се като служители на ДАНС.

Те твърдят, че Татарски е бил заведен като обект "Брокер" в рамките на дело "Лабиринт" (продължение на "Лиани"). За него имало данни, че незаконно е финансирал ДПС. В "Лабиринт" са разработвани и активисти на ДПС. След като влязъл в парламента, делото срещу него в ДАНС е било прекратено.

Татарски бил свързан с фирма от обръча на Ахмед Доган - "Балканстрой". Тя строяла спортна зала и голф игрище.