Трагедията. 

"Труд":

Прокуратурата не изключва версия за умишлено причиняване на инцидента в Хитрино

Прокуратурата не изключва и версията за умишлено причиняване на тежкия инцидент в Хитрино.

"Назначените експертизи трябва да установят дали става дума за превишена скорост, или за техническа повреда", каза говорителят на главния прокурор Румяна Василева:

По думите й, все още няма водеща версия. "Не е изключена и версията за умишлено причиняване на този резултат. Изключително рано е и защото не се изключва нито една версия, затова ще се правят, ако трябва и шест допълнителни огледа", каза Василева пред БНР.

Завършил е разпитът на управителя на фирма "Булмаркет", която е собственик на дерайлиралата влакова композиция, предизвикала инцидента в село Хитрино, съобщиха от прокуратурата, без да уточняват подробности. Разпитани са и тримата машинисти, управлявали злополучната композиция.

 

"Монитор":

Инцидент и в завод на "Булмаркет" в Русе

 

В деня на жестоката трагедия в Хитрино огнеборци реагираха на инцидент и в завод на "Булмаркет" в Русе. Сигналът е подаден в 18,24 часа, каза шефът на русенската пожарна комисар Димитър Павлов. Съобщено е за възникнал пожар в завода за извличане на растителни масла от маслодайни култури, намиращ се в Източната промишлена зона на крайдунавския град.

Изпратени са няколко пожарни автомобила на мястото. Установено е, че има задимяване на площ от 10 квадратни метра. Ситуацията е овладяна бързо и няма големи щети, уточни комисар Павлов. Според него причината за инцидента най-вероятно е техническа и е в рузултат на самозапалване на слънчогледови обелки.

 

Партия. 

"24 Часа":

С нова партия се оказа не Радан, а Христо Иванов

"Не сме леви, не сме десни, ние сме бесни" - това е основният лозунг на "Да, България" Не Радан Кънев, а Христо Иванов се оказа лицето на очакваната през последните седмици нова партия. В петък вечер бившият правосъден министър събра съмишленици, сред които и преподавателя по право в СУ "Св. Кл. Охридски" Кристиан Таков, в столицата. "Не говорим за дясна партия, а за проект с ясна цел, който ще търси подкрепа и от леви, и от десни за справяне с корупцията." 

 

Побой. 

"24 часа":

Пребиха Мис Пловдив на оживена улица

Носителката на титлата "Мис Пловдив" за 2014 г е била пребита от неизвестни на оживена улица в Пловдив. Според Джулия Стоянова е имало десетки свидетели, които са гледали безучастно случващото се, съобщава TrafficNews.bg. Миската е с фрактури по лицето. "После ме питат защо искам да живея в друга страна. Само тук могат да те ударят на улицата без никой да се намеси. Само тук органите на реда не си вършат работата и само тук хората нямат права", коментира Стоянова. Младата дама бе избрана за най-красивата пловдивчанка през 2014 година. Тя учи медицина в Пловдив. По принцип Джулия не е от нощните птици и избягва баровете, за разлика от много нейни предшественички, но това пак не я е застраховало от избягване на този инцидент.