10 от лекарите в болницата в Гоце Делчев вече не са на работните си места, съобщава БНТ.

Едномесечното предизвестие на останалите четирима пък изтича до дни.

Припомняме, на 11 март стана ясно, че 14 лекари от болницата в града са подали оставки заради несъгласие с начина на управление на лечебното заведение. Недоволството на медиците е още от декември миналата година.

Преди дни беше съобщено, че Върховната административна прокуратура е разпоредила проверка по случая.

Заради напусналите лекари Общинският съвет в Гоце Делчев свика извънредна сесия. Болницата обслужва жителите на четири общини в региона.

Прокуратурата влиза в болницата в Гоце Делчев

Прокуратурата влиза в болницата в Гоце Делчев

Заради опасения, че лечебното заведение може да бъде затворено

Лекарите са реагирали адекватно, съжалявам, че напуснаха болницата, заяви Димитър Балтаджиев, председател на Общинския съвет в Гоце Делчев. Той обясни, че ако се стигне до освобождаване на управителя, ще бъде назначен временен управител.

От своя страна кметът Владимир Москов подчерта, че трябва да се вземе обективно решение. "Призовавам да се направи крачка назад, за да успокоим гражданите и населението. Съжалявам, че в такава голяма епидемия занимава хората с такъв огромен проблем", коментира той ситуацията.

На заседание на Общинския съвет днес предстои да се вземе решение дали настоящият управител на болницата ще запази поста си или ще бъде сменен.

Масови оставки в болницата в Гоце Делчев заради авторитарно управление

Масови оставки в болницата в Гоце Делчев заради авторитарно управление

Общината предприема спешни мерки за потушаване на напрежението