През изминалото денонощие на територията на страната са станали 11 тежки пътнотранспортни произшествия с 14 ранени, съобщиха от МВР. В района на София са станали 171 леки и 3 тежки катастрофи с шестима ранени.

От агенция „Пътна инфраструктура" съобщиха, че пътищата от републиканската пътна мрежа са проходими при зимни условия. Пътните настилки в по-голямата част от страната са мокри, а по високите и усойни места вали сняг и има заледени участъци.

Слаб дъжд вали в цялата страна. Сняг вали по високите места на Родопите, Софийско, Самоков, Пазарджик и Пловдив. Институтът по метеорология към БАН обяви „жълт" код за по-голямата част на страната, като се очаква в следващите 24 часа да се образува нова снежна покривка от 10-15 см. Варненското пристанище е затворено заради силния вятър.

В момента има мъгла, намаляваща видимостта до 50 м. в района на района на пътищата Русе - Разград, Русе - Бяла, прохода Шипка, в районите на Стара Загора, Лозница, Цар Калоян, Самуил, Дъбник, Телиш, Гривица и Българене. До 100 м. пък е ограничена видимостта в обл.Видин, Търговище, по високите места на област Смолян, в района на Бяла Слатина, Любеново, Българене Оряхово, Попово, прохода на Републиката и по пътя Средец - Елхово.

Към 9:30 часа в столицата няма сериозни задръствания, съобщиха от Центъра за градска мобилност. Очаквано забавяне от около 4 минути има на кръстовищата на бул. Гоце Делчев с бул. Цар Борис III и бул. България, на Околовръстен път и бул. Симеоновско шосе и на ул. Ген. Никола Жеков и ул. Христо Силянов.