За периода 2007-2009 година Община Стара Загора има одобрени за реализиране 14 проекта на обща стойност над 27 милиона лева по различни европейски програми.

Това каза по време на представяне на успешните проекти на общината началникът на отдел "Инвестиции" Милена Димитрова, цитирана от Радио Стара Загора.

Тя съобщи, че два от големите проекти в общината, които са по програма ИСПА, са пречиствателната станция на Стара Загора, чието строителство ще приключи през февруари 2010 г. и реализираният вече проект за изграждането на главен колектор за пречистване на отпадните води до пречиствателната станция.

Димитрова каза, че към настоящия момент се очаква оценка по четири от подадените нови проекти.
Един от проектите по Оперативна програма "Регионално развитие", по който се работи в момента, е общинският път между селата Калояновец и Ловец. Там ще бъдат вложени 4,7 млн. лева в реконструкцията на 5,5 км път.

Друг спечелен проект на стойност 5,8 млн. лв. е "За децата на Стара Загора с отговорност и любов". По него ще бъдат ремонтирани девет обекта от образователната инфраструктура.

Сред спечелените проекти, които ще бъдат финансирани с европейски средства, са още "Изграждане на индустриална зона Еленино" за над 1,7 млн. лева и "Община Стара Загора за по-добро административно обслужване чрез електронно правителство" за 2,4 млн. лева.