245 800 къса контрабандни цигари са открити от митничари при проверки на два товарни автомобила на ГКПП "Капитан Андреево".

При единия случай на 5 март 2023 г. на пункта бил селектиран за щателна проверка влекач с полуремарке с турска регистрация, съобщиха от Агенция "Митници". Шофьорът - турски гражданин, представя пред митническите служители редовни документи за превозвана стока, част от която мебели били от Турция за Германия. Митничарите установили, че част от стоката - табуретки и облегалки, са необичайно тежки. След проверка с рентгенова апаратура били забелязани подозрителни зони с висока плътност. Последвалото разглобяване и в 20 табуретки и 15 облегалки били открити общо 8960 кутии (179 200 къса) цигари без български акцизен бандерол.

Контрабандни цигари са намерени и на 2 март 2023 г. в камион с турска регистрация, който влязъл в страната от Турция и пътувал за Великобритания. С рентген митничарите открили под палетите с превозваната стока в товарното помещение на камиона скрити 3330 кутии (66 600 къса) цигари без български бандерол.

Контрабандната стока е задържана. На шофьорите са съставени актове по Закона за митниците за опит да пренесат през границата акцизни стоки - тютюневи изделия, без знанието и разрешението на митническите служители.

Полицията попадна на близо 30 000 къса цигари без бандерол в мазе в Перник

Полицията попадна на близо 30 000 къса цигари без бандерол в мазе в Перник

Позвателят на помещението е регистриран в полицията за криминални прояви и е осъждан