Шофьор на 19 години е получил 5 акта и 6 фиша, които са на стойност 1 100 лева в Перник, предаде БНР, позовавайки се на директорът на Областната дирекция на МВР Милчо Милчов.

По думите на Милчов актовете са за неправилна маневра на пътното платно, преминаване на червен светофар, управление на автомобил без Гражданска отговорност и за предоставяне на собствения си автомобил на непълнолетния му брат. Четири от фишовете са за превишена скорост, а 2 са за неправилно изпреварване и техническа неизправност. Общо актовете и фишовете са на стойност 1 100 лева. За тези нарушения на 19-годишния перничанин са му отнети и 10 контролни точки.

За рисковото шофиране на младежа са сигнализирали и граждани в социалните мрежи. Качените публикации и клипове показват автомобил, който се е движел с изключително висока скорост и която е извършвала рискови изпреварвания по ул. "Софийско шосе" в Перник. Заради това е разпоредена проверка за установяване на водача и колата.

По думите на Милчо Милчов освен тези глоби на младежа ще му бъде наложена и максимална парична санкция за рисково шофиране и ще му бъдат отнети още 13 контролни точни. Така 19-годишният ще остане само с 3, като той е шофьор от 1 година и 5 месеца.

Рисковият водач има и криминалистична регистрация за кражба на автомобил, за което е осъден и му е наложено наказание "пробация".

16-годишен се напи, подкара кола и опита да избяга от полицията

16-годишен се напи, подкара кола и опита да избяга от полицията

Случаят е от Пазарджик