Над 20 полицейски служители са били ранени при днешния антиправителствен протест. Това стана ясно на брифинг в СДВР от думите на директора Георги Хаджиев. Не става ясно колко от служителите са били ранени от хвърлени от протестирщите предмети и колко са се оказали обгазени от лютивия спрей, който жандармерията използва срещу гражданите.

Георги Хаджиев призова за мирни и в рамките на закона протести, без ескалация и агресивни действия. От СДВР съобщиха и че протестиращи са отнемали лични предпазни средства на полицията.

По думите му, освен с домати и яйца, протестиращите замерят полицаите с твърди предмети, включително камъни. Хаджиев призова това да не се прави и замълча за няколко минути под прилива на емоциите.

ко положението ескалира допълнително, те ще използват физическа сила и лични средства за защита, вменено ни по закона на МВР", предупреди Хаджиев.

Яйца и ябълки срещу лютив спрей пред Партийния дом
Обновена

Яйца и ябълки срещу лютив спрей пред Партийния дом

В първия ден трябва да стане ясно дали ГЕРБ ще съберат

Старши комисар Иван Георгиев от Отдел "Охранителна полиция" към СДВР заяви: "Следствие на личната им безопасност и на това, че се продължава и се опитват да обърнат други полицейски автомобили, беше използван газ и от наша страна. Но това е изцяло за наша лична защита." Какъв е газът и какво е веществото в него не бе посочено.

По думите му има задържани граждани. Няма информация на този етап колко са те.