Общо 23 души са установени до момента като контактни лица от първа линия на заразения с COVID-19 кмет на Русе Пенчо Милков, съобщава БГНЕС.

Директорът на Регионалната здравна инспекция в града д-р Маргарита Николова обясни, че всички са под карантина, като на този етап никой от тях няма симптоми.

Днес сградата на общината е затворена за дезинфекция, а служителите са инструктирани да следят здравословното си състояние, да си мерят температурата и при най-малките симптоми да си останат въкщи.

Припомняме, положителната проба за коронавирус на русенския градоначалник беше потвърдена вчера. Той е приет в специализираната белодробна болница "Д-р Димитър Граматиков" с обща отпадналост, умора, висока температура и суха кашлица.

Управителят на болницата д-р Светослав Дачев посочи, че Милков е бил с клинична картина на пневмония, която е доказана от рентгенова снимка.

Областният управител на Русе Галин Григоров е имал контакт с кмета и се е самоизолирал за 14 дни. Установени са 6 негови контактни лица, които са под домашна карантина, като засега те също не проявяват никакви симптоми.

Кметът на Русе е с коронавирус

Кметът на Русе е с коронавирус

Настанен е в болница с бронхопневмония