Жители на няколко села в община Генерал Тошево – Сираково, Великово, Калина, Горица и Спасово се събраха на протест пред общината.

Причината е лошото състояние на републиканския път III 9701 “Добрич – Победа – Методиево – Преселенци – Сърнено”, който свързва с. Сираково с областния и общинския център.

Хората недоволстват от това, че ремонт на пътя не е правен повече от 25 години и това ги обрича на изолация. Трудно успяват да стигнат до Генерал Тошево за елементарни продукти, а през зимата ситуацията става непосилна, ако не са оборудвани с високопроходими коли.

Републиканският път от Добрич през Сираково до Спасово е дълъг 42 км. Около 30 км от отсечката е със силно компрометирана пътна настилка, като на места дори е износен основният асфалтов слой, твърдят местните хора.

Жителите допълват, че през годините многократно са сигнализирали институциите, отговорни за стопанисване на пътя, но резултат до сега няма.

Представителите на общинското ръководство поеха ангажимент да настояват пред Областния управител в Добрич, Областно пътно управление и народните представители от Добричка област пътят да бъде включен за ремонт през следващата календарна година, съобщи пресцентърът на община Генерал Тошево.