По време на празничните дни за Гергьовден ще работят всички камери за превишена скорост по ключовите столични булеварди. Само за два часа в четвъртък на бул. "България" са установени 70 нарушители.

Това съобщи комисар Тенчо Тенев, началник на "Пътна полиция" в СДВР по време на представянето на мерките за сигурност и охрана на обществения ред за празничните дни.

За масовото пътуване по Гергьовден от полицията увериха, че е създадена необходима организация, с която да се подпомогне движението по пътищата. "На всички изходни пунктове ще имаме наши екипи, които да контролират движението на моторните превозни средства. На бул. "Цариградско шосе", на АМ "Люлин", АМ "Тракия" и всички други магистрали ще имаме полицейски екипи, които да контролират успешното излизане на хората за празниците", каза той.

Тенев отправи призив към всички български граждани да бъдат търпеливи, да карат внимателно и да спазват Закона за движение по пътищата.

Борислав Муеров, началник на отдел "Охранителна полиция" в СДВР, допълни, че Министерство на отбраната и Националната гвардейска част организират музикално събитие на 6 май, което ще бъде подкрепено от достатъчен брой служители на СДВР.

"На 5 май от 18.00 ч. пред Президентството се организира друго музикално събитие на духовите оркестри, където ще бъдат изградени контролно-пропускателни пунктове", каза той и допълни, че на всички мероприятия ще има допълнителни екипи.

Муеров посочи, че и на 5 май в цялото парково пространство в Борисовата градина ще има полицейски екип - причината е честването на 70-годишнината на ЦСКА.

Бойко Рановски, началник отдел "Пътна полиция" към националната полиция (ГДНП), коментира, че по време на почивните дни е създадена достатъчно добра организация - ще има и достатъчен брой полицейски екипи, които да гарантират сигурността на обществения ред и сигурността по пътищата. "Акцията за неплатени глоби и невръчени фишове продължава до 6 май и ако някой бъде хванат, ще се наложи първо да я плати и след това да излезе извън страната", напомни Рановски.

Началникът на "Пътна полиция" посочи, че преди официалните празници се спира и се ограничава движението на тежко товарни автомобили над 12 тона по основни магистрали и пътни артерии.