Екип на Изпълнителна агенция по горите (ИАГ) състави три акта на частен лицензиран лесовъд заради нарушения на Закона за горите. Това съобщиха от пресцентъра на агенцията.

Бракониерската проява е констатирана по време на акция за незаконен добив на дървесина на територията на Регионална дирекция по горите - Берковица, провела се на 18 септември.

Служители на ИАГ проверили товарен камион, превозващ дърва за огрев в землището на община Грамада. Горските инспектори установили, че данните в предоставения от водача превозен билет не отговарят на превозваната от него дървесина. При справка в информационната система на ИАГ било установено, че качените снимки в системата не съответстват на действително транспортираната дървесина. Прекъсване на записите на GPS - устройството на превозното средство също потвърдили наличието на нарушение.

Съставен е констативен протокол, с който дървесината е задържана. За бракониерската проява горските служители съставили три акта по Закона за горите и подзаконовите актове по прилагането му на водача на автомобила. Справка в регистъра на ИАГ показала, че лицето е лесовъд на частна практика.

Лицето е стар познайник на органите на реда, а района е с висока концентрация на нарушения. В края на миналата година, нарушителят е санкциониран за подобни бракониерски прояви и преписката е изпратена на прокуратурата.

Инспектори провериха 400 сечища за един ден

Инспектори провериха 400 сечища за един ден

Съставени са 9 акта