Сдружение "Бъдеще за Ямбол" стартира подписка в защита на парк "Боровец", информират от сдружението. Тя е израз на активна гражданска позиция, провокирана от реалната опасност градът да загуби завинаги 6.5 дка от един от емблематичните си паркове.

От сдружението посочват, че посегателството срещу обществената територия е станало на 25 август 2022 г. с решение на ОбС-Ямбол, което отделило тази част от парка като имот към хотелски комплекс.

От "Бъдеще за Ямбол" алармират, че гражданите на Ямбол вече няма да имат свободен достъп до тази територия, тъй като тя се е превърнала изцяло в частна собственост. Активистите отправят обвинения към кмета на Ямбол Валентин Ревански, че погазва законите, а не брани обществените територии и не се грижи за тяхното добро стопанисване - именно за ползване от всички жители на общината.

Пункт за събиране на подписи ще бъде разположен на централната пешеходна зона /ул. Раковска/. Подписката ще бъде внесена в Общински съвет - Ямбол с цел гласуване на промяна на приетия на 25 август устройствен план, така че придадената към хотелския комплекс площ от 6,5 дка да си остане паркова територия.