Започна асфалтирането на ключови пътни участъци в града и населените места на Враца, съобщи БНР, позовавайки се на общината.

Стартира и ремонтът на пътя за село Костелево. Към момента екипите подготвят участъка, който е с дължина от над един километър, като предстои полагането на новата асфалтова настилка на пътя.

Средствата за пълното му обновяване са в размер на 230 000 лв. и са осигурени от бюджета на местната администрация.

Предстои да започне ремонтът и на пътя между селата Девене и Три кладенци. За рехабилитацията на близо 2-километровия участък са предвидени 220 000 лв., отново от бюджета на Община Враца.

Обновяването на междублоковото пространство в района на ул. "Остри връх", ул. "Река Лева" и бул. "Христо Ботев" се очаква да стартира до дни.

Новите тротоарни площи ще бъдат изградени с настилка от асфалтобетон, а посредством тротоарни колчета ще бъде създадена тротоарната зона и зоната за паркиране на автомобили.

Успоредно с тези дейности, започва и закърпване на общинската пътна мрежа. Предвидени са над 1000 кв.м. за частична рехабилитация, като сред тях попадат участъци в населените места на Враца, уточняват от общинската администрация.