С цел подобряване транспортното обслужване на пътниците, от понеделник „Български държавни железници" ЕАД удължават маршрута на два пътнически влака.

От компанията съобщиха, че това са пътнически влакове, които до момента са се движили само по направление Копривщица - София - Копривщица.

От следващата седмица тези два влака ще се движат по направление Карлово - София - Карлово, като по този начин ще осигурят превоза до и от работното място на повече пътници.

Сега, по новото разписание, първият влак ще заминава от Карлово в 03:18 ч. и ще пристига в София в 07:00 ч., а вторият ще потегля от София в 18:10 ч. и по разписание трябва да е в Карлово в 21:52 ч.

В същото време поради недостатъчен брой пътници БДЖ отменя пътническия влак, който заминава от Габрово в 00:20 ч. и пристига в Царева ливада в 00:51 ч., както и този, който заминава от Царева ливада в 03:45 ч. и пристига в Габрово в 04:15 ч.

Променя се и маршрутът на два пътнически влака по направлението Златица - Карлово - Златица, които вече ще пътуват само по направление Клисура - Карлово - Клисура.