Четирима възрастни и 6-месечно бебе пострадаха при тежка катастрофа между две коли в София, съобщава БНР.

Пътният инцидент е станал в 0.40 часа снощи на Площада на авиацията.

20-годишната майка на детето е в тежко състояние и е изпаднала в кома. Тя е настанена с черепно-мозъчна травма за лечение в УМБАЛ "Света Анна". Жената е пътувала в една от колите. Бебето ѝ е получило контузия на главата, откарано е в "Пирогов".

Пострадали са и двама мъже - 31-годишният шофьор на автомобила, в който са пътували майката и бебето, както и техен спътник на 22-годишна възраст. И двамата са настанени в УМБАЛ "Света Анна". Водачът е с контузия на глава и ръка, а другият - с контузия в областта на кръста.

На мястото били изпратени три линейки, които пристигнали девет минути след подаването на сигнала.

Впоследствие е изпратена и четвърта линейка за повторен преглед на 33-годишната шофьорка на другия катастрофирал автомобил. Тя е само с охлузване на крака и не се е наложило да бъде откарвана в болница. Тя е седнала зад волана след употреба на алкохол, а тестът ѝ е отчел 0,9 промила. Освен това е шофирала под въздействието на опиат.

Впоследствие от прокуратурата съобщиха, че 33-годишната шофьорка, причинила катастрофата, е привлечена като обвиняема.

Установено е, че тя е изгубила контрол над автомобила, който напуснал платното за движение на локалното платно при бул."Цариградско шосе", преминал през тротоара и тревните площи и се блъснал в другата кола.

Жената е задържанa за срок до 72 часа.