След снеговалежа в страната, който продължи два дни, е обявено „бедствено положение" в общините Кубрат, Русе, Сливо поле, Ветово и Суворово.

Без ток са 274 населени места, без вода 46 - положение, което е почти еднакво от тази сутрин.
Навсякъде работят екипи по възстановяване на авариите, уверяват от Министерство на държавната политика при бедствия и авариите.

Екипи на министерство са в областите Бургас, Велико Търново, Кърджали, Русе, Търговище и Монтана, Стара Загора.

Продължава разчистването на затворените пътни участъци поради снегонавяване в областите Разград, Русе, Плевен, Видин, Смолян, Бургас и Стара Загора. Затворени са проходите "Троян - Кърнаре", "Етрополе - Златица", "Твърдица - Елена" и "Върбишки".

Обявено е "бедствено положение" на територията на община Русе и община Суворовово. В община Русе със заповед на кмета е забранено движението на пътни превозни средства.

Добрич
В областта 53 са населените места без ток, около 13 са без вода. Успешно са превозени четирима души на хемодиализа от община Каварна до болницата в Добрич.
В областта има трудности със снабдяването с хляб. Колите на добричкия Хлебозавод са натоварени и чакат отварянето на пътищата, за да доставят хляб в селата и градовете от региона извън Добрич.

Около Добрич и Варна пътищата са трудно проходими.

Достъпът до 56 от селата в община Добрич е затруднен заради снеговалежа, силния вятър и навяванията.

Велико Търново
В областта затворени за снегопочистване са затворени много пътища в община Свищов, общините Полски Тръмбеш и Горна Оряховица. Проходът "Хаинбоаз" е проходим при зимни условия.
Без ток в областта са 6 селища - в община В.Търново /кметства Вонеща вода; Кладни дял; Въглевци; Райковци и Големаните/.
Организирано е транспортирането на 5 болни на хемодиализа от кметствата Козловец; Царевец и Драгомирово до гр.Свищов.

Габрово
В областта е нарушен достъпът до 6 населени места в община Габрово. Затруднено е движението до 15 кметства в община Севлиео и до 28 махали и колиби в община Трявна. Спасителни екипи изтеглят автомобили, затънали в снега.


Разград
Състоянието на пътищата в община Разград навсякъде е затруднено. Трудно проходима е четвъртокласна мрежа в цялата община.
Затворено е направлението към Русе извън територията на областта. Проходими са направленията към Шумен, Търговище, Попово, Кубрат, Исперих и Самуил.

Нарушен е достъпът до 33 населени места, като без ток са 11 селища: Просторно, Манастирско, Синя вода, Крояч, с.Голям Извор и още 5 в община Кубрат - Бисерци, Мъдрево, Тертер, Задруга, Точилари, Дряново.
Транспортирани са болни за хемодиализа от община Исперих в общинската болница в Кубрат.

Хасково
Пътищата в областта са проходими, при зимни условия. Ограничения са въведени по пътищата Харманли - Тополовград и Хасково - Кърджали, където автомобилите трябва да бъдат без ремаркета и полуремаркета и задължително с вериги.
Без ток са 10 селища в общините Димитровград, Хасково и Ивайловград. Няма населени места без водоподаване.

Шумен
Всички пътища в областта са проходими при зимни условия. Наложено е ограничение за движението в областта - товарните автомобили се движат само с вериги и без ремаркета и полуремаркета.
Без ток са 29 населени места. Без водоснабдяване - 12 населени места.

Ямбол
Ограничено е движението по третокласна пътна мрежа в общините Тунджа и Стралджа.
Екипи на МДПБА изтеглят автомобили от образувалата се колона в района на Петолъчката. Продължава почистването и на пътищата Петолъчка-Елхово-Лесово, Сливен-Ямбол-Средец, Ямбол-Скалица-Овчи кладенец, които по-рано бяха затворени.
Без ток са 19 населени места в община Стралджа, 17 в община Тунджа. Без ток е и част от промишлената зона в гр. Ямбол.
Без вода са селата Роза, Робово и Ханово от община Тунджа.

В областите Благоевград, Видин, Враца, Монтана, Стара Загора всички пътищата се почистват, опесъчават и са проходими при зимни условия. Няма населени места с прекъснато водоподаване и електроснабдяване.
В област Пазарджик обстановката вече се нормализира след като вчера тя бе критична. Няма населени места без електроснабдяване.

В Стара Загора и Добрич с верижна машина са транспортирани медицински екипи и две родилка до градските болници.