Обявиха бедствено положение в община Бяла Слатина заради големите щети след ураганния вятър и падналата градушка във вторник. Изкоренени са десетки дървета, изпотрошени са покриви. Има скъсани проводници и са отнесени много навеси. Бурята и едрата градушка нанесоха щети и в други населени места в Белослатинско, както и в села в община Враца и Борован.

"Има един пострадал охранител от панорамата "Плевенска епопея". Няма опасност за здравето и живота му, ще се възстанови напълно". Това съобщи кметът на Плевен Георг Спартански пред БНР след силната буря и градушка във вторник следобед в града.

В Плевен продължава работата на общинския кризисен щаб, свикан след опустошителната буря и градушка. Щетите в града са сериозни. Силно пострадали са десетки къщи в близкото до Плевен село Гривица. Екипи ще продължат да разчистват улиците днес. Предстои да се направи оценка на щетите.

Буря с градушка се изсипа над Враца и Плевен
Обновена

Буря с градушка се изсипа над Враца и Плевен

Няма данни за пострадали при силните дъждове в областите Враца и Плевен

"Какви са сумите, които ще бъдат похарчени, все още е рано да прогнозираме. Ще се опитваме да се справяме", допълни Спартански.

Буря отнесе покриви в Бяла Слатина, обявено е бедствено положение

Буря отнесе покриви в Бяла Слатина, обявено е бедствено положение

Градушка с размер на топка за голф...

По-късно стана ясно, че вътрешният министър Валентин Радев ще огледа засегнатите от вчерашната буря райони в община Плевен.