Областният управител на Пловдив Тодор Павлов ще внесе жалба във Върховния административен съд срещу решението на местния Административен съд за двореца „Кричим", с което се обявява за нищожен отказа на управителя да върне поисканите имоти от над 372 декара.

Искането е за бившия царски дворец "Кричим" и 11 допълнителни сгради към него, както и земеделски земи, които се намират в Куртово Конаре, община Стамболийски.

Припомняме, вчера стана ясно, че Симеон Сакскобургготски е внесъл иск срещу българската държава в лицето на Министъра на регионалното развитие и благоустройството.  

Според областния управител имотът е държавен, а неговият екип има неоспорими доказателства, че той не трябва да се връща на Симеон Сакскобургготски и сестра му Мария Луиза.

Тъй като Дворецът е придобит по давност това означава, че не е строен с частни средства, а е придобит, след като е използван, обясни областният управител, като се позова включително и на Търновската конституция.

Той изтъкна, че извършената преди време тройна експертиза е показала, че исканите имоти не могат да бъдат идентифицирани.

„Не се учудвам, че ЕС има претенции към нашата правораздавателна система", обобщи Тодор Павлов.