Лек автомобил БМВ е бил засечен с 210 км/ч - със 120 км над ограничението, съобщи БНР, позовавайки се на от пазарджишката полиция. Нарушението е било извършено на пътя Пловдив - Пазарджик.

Нарушителят може да бъде глобен с 1200 лв., а ако това му е повторно нарушение санкцията ще бъде двойна - 2400 лв.

В началото на седмицата от МВР съобщиха, че започват специализирана полицейска операция за контрол на скоростта на пътя - част от календара на Европейската мрежа на службите на пътна полиция - ROADPOL. Тя ще се проведе от 5 до 11 август на територията на цялата страна.

Новите спортни коли на МВР купени само с пари от глоби

Новите спортни коли на МВР купени само с пари от глоби

Гранична полиция получи още 110 високопроходими автомобила

Тогава, в началото на операцията, от ГДНП съобщиха, че от началото на годината до края на юли са станали 3993 тежки пътнотранспортни произшествия, при които са загинали 244 души и са ранени 4948 участници в движението по пътищата. Спрямо същия период на миналата година тежките катастрофи са с 236 повече, но пък жертвите са с 43 по-малко, а ранените - с 20 по-малко.

Припомняме, че в началото на юни месец служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов връчи ключовете на нови 86 високоскоростни автомобила, включително и марка БМВ, предназначени за изпълнение на двата приоритета пред МВР - справяне с нелегалната миграция и борбата с катастрофите.

МВР ще гони джигитите с нови мощни коли

МВР ще гони джигитите с нови мощни коли

47 жертви по-малко на пътя в сравнение с 2023 г.

Заради несъобразяване на скоростта са настъпили 910 катастрофи, при които са загинали 57 и са ранени 1151 души. Спрямо същия период на миналата година тежките пътнотранспортни произшествия по тази причина са с 47 по-малко, загиналите - с 32, а ранените - с 218.

От МВР пък продължават ежедневно да докладват за засечените пияни и дрогирани шофьори по пътищата. В тази операция на МВР не се съобщават засечените нарушители на скоростните ограничения. Вчера, 7 август, в сводката бяха отчетени 22 водачи, качили се зад волана след употреба на алкохол, половината от тях, 11 шофьори, са били засечени с над 1.2 на 1000 промила. Под въздействие на наркотични вещества или техни аналози са засечени да шофират 12 водачи, други девет са отказали да бъдат тествани.