Отделението по анестезиология и интензивно лечение в МБАЛ "Проф. д-р Параскев Стоянов" в Ловеч спря работа от днес, съобщава Нова телевизия.

До мярката се е стигнало, след като тримата анестезиолози, старшата сестра и още две реанимационни сестри са се оказали заразени с коронавирус и няма кой да поеме дежурствата.

Прокуристът на болницата д-р Атанас Атанасов обясни, че това е проблем при случаи на влошаване на пациенти, тъй като сега реанимационните дейности трябва да се извършват от други специалисти.

По негови данни всички 80 легла за пациенти с COVID-19 са заети. Същевременно в момента в болницата има само един инфекционист, а около 40% от персонала, грижещ се за заразените с коронавирус, също са с положителни проби.

Почти всеки втори изследвал се е заразен с коронавирус

Почти всеки втори изследвал се е заразен с коронавирус

3 519 нови случая на коронавирус, 152-ма починали за денонощие

Поради липсата на анестезиолози, пациентите, които се нуждаят от хирургична, травматологична или акушеро-гинекологична помощ, след консултация със специалист се насочват към болницата в Плевен.

Преустановен е и приемът на пациенти в Отделението по УНГ, Очното отделение и Отделението по рехабилитация.

Регионалната здравна инспекция и Министерството на здравеопазването вече са информирани за липсата на медицински персонал.