Все още чакаме пари от Министерството на извънредните ситуации, дължат ни 1.5 млн. лева, за да възстановят парите, с които общината покри щетите от взривовете във военното поделение край Челепочене.

Това, заяви кметът на София Бойко Борисов, цитиран от gradski.bg.

Близо 60% от парите, предвидени за възстановяване на щетите, все още не са потърсени от гражданите, каза районният кмет на "Кремиковци" Ивайло Панев.

От общо 958 000 лева до момента са изплатени 358 415 лева. Около 500 000 лева са предвидени за възстановяване на щетите на юридически лица, но условието там е, че ще се възстановява само това, което не е покрито с имуществена застраховка. Това е причината голяма част от сумата все още да не е изплатена.

Панев припомни, че първоначално исканата сума от 1,5 млн. лв. за възстановяване на щетите е била редуцирана до 958 хиляди лева, след като пострадалите сгради са били обходени от лицензирани експерт-оценители.

Борисов беше днес в квартал "Челопечене" за първата копка на спортен център в двора на 159 ОУ "Васил Левски". Спортната зала ще е с 200 места и ще се използва от всички селища от район "Кремиковци". Строителството й ще продължи до 2010 г. и се финансира с 3 млн. лева от Столичния общински приватизационен фонд.

Кметът посети и строителната площадка на новата детска градина в района, която ще бъде с две групи за общо 60 деца. Пътьам Борисов откри нова детска площадка в центъра на Челопечене.