Петима са пострадалите при катастрофата между Петрич и Сандански. Две жени са хоспитализирани, те имат леки травми, няма риск за живота им. Това каза здравният министър Костадин Ангелов. Един от ранените е в по-тежко състояние, но без пряка опасност за живота.

Първоначалната информация беше за три жени, по-късно стана ясно, че има пострадал и мъж при верижна катастрофа на АМ "Струма" в района на разклона за с. Ново Делчево. Седем леки коли и два микробуса се удариха там към 8 часа сутринта.

Лентата за движение в посока гр. София е затворена. Автомобилите се пренасочват през с. Рибново към гр. Сандански.

От полицията в Благоевград призовават водачите да шофират с повишено внимание и да спазват указанията на полицейските служители на място.

Движението от граничния пункт "Кулата" до мястото на катастрофата е спряно, уточниха от БНР, като полицията е организирала изтеглянето на натрупалите се автомобили в обратна посока.

Обходният маршрут е през Ново Делчево и Сандански. От Пътната агенция съобщиха, че на електронните табла в този участък на магистралата е имало информация за гъста мъгла и предупреждение за намаляване на скоростта, подадена от контролния център, намиращ се в сградата на областно пътно управление.

В този район на 5 януари 2021 г. стана тежък пътен инцидент, при който отново заради гъста мъгла се удариха близо 30 коли и камиони, над десет бяха ранените. Тогава един човек загина в опит да предупреди останалите участници в движението за верижната катастрофа.