Четири са труповете, които спасителите са извадили под руините на рухналия хотел „Вероника".  Спасителната и издирвателната операция е приключила, съобщи БНР.

Първоначално, веднага след рухването на сградата бяха намерени останките на един човек. В четвъртък вечер за около час и половина бяха открити още две тела на мъже в котелното. През изминалата нощ е откритo и четвъртото тяло.

В момента полицията провежда своите следствени действия.

Не беше допуснато в останките да влязат близки на изчезналите, които настояваха да помагат за разчистването, тъй като има опасност от нови срутвания. Голямата срутила се строителна маса просто се прехвърля от едната на другата страна на терена, за да се пресява и да се внимава, ако бъде открит човек в нея. Близките заявиха, че не могат да си позволят съдебни искове, докато собственикът на една от фирмите-подизпълнители "Дигинг" Георги Георгиев, е богат човек, и, според тях, няма да получи нужното наказание.

По-рано стана известно, че Георгиев е арестуван във връзка със срутването на хотел "Вероника". Това обяви кметът на Варна Иван Портних. Местните хора твърдят, че Георгиев е накарал работниците да започнат да рушат стоманено-бетонната конструкция и е причинил инцидента със срутването. Георгиев е бил обявен за издирване и се е опитал да се укрие. Полицията го е задържала в селище във Варненска област.

Открита е и още една фирма, която е участвала като подизпълнител в разрушаването на хотела, т.е. вече фирмите, включили се в него, са четири. Разследването върви с бързи темпове и хората, които очакват информация за близките си, се надяват на справедливост.