Няма сигнали за бедстващи хора в Шумен. Два са получените сигнали за наводнения в къщи в града. Екипи на РСПБЗН- Шумен работят поетапно за отстраняване на сигналите. Това съобщиха от полицията в Шумен.

Над 50 сигнала за получени за паднали дървета в кв. Боян Българанов, в района на МБАЛ- Шумен, за скъсани кабели, за паднали дървета върху автомобили, ламарини, непроходими и наводнени улици в целия град.

Преди минути е получен сигнал за скъсани жици в село Царев брод , селото е без ток в момента. Проверяват се сигнали за закъсали автомобили в града.

Екипи на Районна служба Пожарна безопасност и защита на населението - Шумен отработват получените сигнали. В РДПБЗН са получени съобщения за наводнени мази в жилища в града. Със заповед на кмета на Община Шумен на терен са дежурни екипи, които работят по почистването на пътните артерии и съдействат при почистване на паднали дървета и клони.

Призоваваме водачите на автомобили да шофират изключително внимателно. Ако не е наложително пътуването им да изчакат да се нормализира пътната обстановка.