Дъждовете от тази нощ парализираха за пореден път София. В столицата има наводнени къщи и мазета, а водата прелива централни булеварди и улици. Екипи на Гражданска защита работят по преодоляването на последиците от наводненията.

Дъжд вали в цялата страна, но най-обилни са валежите в Софийско, съобщиха от Министерство на държавната политика при бедствията и авариите

В кв. "Симеоново" и кв. "Хладилника" има подадени сигнали за отводняване на мазета след проливния дъжд. Причината да бъде наводнен кв. "Хладилника" е липсата на канализация, която да може да поеме всички новопостроени сгради.

Критична е ситуацията в столичния квартал "Обеля" ІІ, където река Какач е преляла и мостът на реката е залят.

Поради обилните дъждове в последните 24 часа в Министерството на държавната политика при бедствия и аварии са получени сигнали за много наводнени приземни етажи и избени помещения в столичните квартали "Обеля", "Бояна" и "Витоша". 

По пътя София - Перник, в района на Владая, има паднала земна маса на пътното платно. Временно е затворен пътят Лъки - Загражден на мост при с. Белица поради преливане на реката, няма обходен маршрут.

10 къщи и една църква са наводнени в Старозагорско след проливните дъждове, които продължават второ денонощие, съобщиха от Гражданска защита.

Скъсала се е дигата в кв. Курило, район Нови Искър, при бившия завод Зебра. Водата залива стадиона, няма опасност за хората. Застрашена е психиатричната болница. Работи се по изграждането на нова дига с тежка техника на МДПБА и екипи на Министерството, "Пътища и съоръжения" и общински фирми.

Преляли реки са наводнила имоти в елинпелинските села Голема Раковица и Караполци.
В село Баня, община Разлог, местната река е изляза от коритото си и е заляла дворове и мазета.

Без електрозахранване от 11,30 днес е село Мокреш в област Монтана, поради авария в далекопровода. Работи се по отстраняване на повредата.
В Смолянска област без ток са селата Гела, Върбово и Солища и Лясково, Беден, Брезе, Триград, Жребово и Кестен в община Девин.

От рязкото повишаване нивото на река Черна, застрашен от заливане е комплекс "Прогреси" и две къщи в смолянския квартал "Устово". Спасителна група на МДПБА-Смолян и екипи от местното население работят по изграждането на предпазна дига. Организирано е наблюдение на района и реката.

Вследствие на повишаването на нивата на реките Въча и Девинска в община Девин с около 1,5 м., водата е завлачила дървен материал, което създава опасност от затлачване на отбивния тунел на яз. "Цанков камък". Фирмата, наета за почистване, работи за отстраняване на нанесения материал. Има опасност от заливане на лабораторията и взривния склад на строежа на язовира.

Паднала каменна подпорна стена с дължина около 25 м. е затрупала гараж с намиращия се в него автомобил на ул. "В. Дечев" в Чепеларе. Дерето на черквата „Св. Атанас" в града е затлачено и водата наводнява околните къщи.
Вследствие на падналия дъжд и покачването на нивата на реките Струма и Рударска, в община Перник са наводнени тролейбусното депо, подлеза на път Е-79, къща в град Перник и две къщи в село Рударци.

Спасителна група на МДПБА - Перник е изтеглила заседнал автобус с туристи и един товарен автомобил в наводнения район на път Е-79. Продължава отводняването, движението е пренасочено по обходен маршрут.

В община Пловдив от запушени шахти са наводнени улици. Екипи на „ВиК" - Пловдив и на МДПБА работят по тяхното отпушване. Залят е моста на река Белишка с около 80 см. Пътят село Белица - село Загражден в община Лъка е затворен за преминаване на МПС.
В област Стара Загора две аварийно-спасителни групи на МДПБА извършват отводнителни дейности в селата Трояново и Обручище.

Утре отново се очакват дъждове. Изпратени са предупреждения до областните управители и кметовете на населените места за осигуряване проводимостта на речните корита и отводнителната инфраструктура на населените места.