Четвърти ден полиция, спасители и доброволци не могат да хванат и следа от 12-годишния Александър от Перник. Търсенето на детето продължава. Полицията е реагирала на 39 сигнала за момчето. За първи път в търсенето се включиха водолази и експерти по пещерите. На терен са полицаи със следови кучета, пожарникари, хеликоптер, дронове и стотици доброволци.

Доброволци оставяха пакетирана храна и вода на ключови места, с надеждата това да помогне за оцеляването Александър. Част от доброволците продължават с търсенето на детето и през нощта. Постоянно се преглеждат и записите на охранителни камери в града.

Активираха "Амбър Алърт" за изчезналия Александър от Перник

Активираха "Амбър Алърт" за изчезналия Александър от Перник

Системата е създадена след тежък случай на отвлечено дете в САЩ

Хеликоптер днес прави оглед в продължение на часове над града и околността. Спасителната акция за днешния ден приключи, спасителите от ПСС се прибраха на сборния си пункт.

Пещерняците започнаха обход на шахтите днес тъй като според специалисти има голяма вероятност детето, което е с аутизъм, да се е скрило на подобно място.

На вечерно заседание на оперативната група ще се вземе решение как да продължи търсенето утре, съобщи кметът на Перник пред БНТ. За негово съжаление първите часове са се оказали фатални до тук, тъй като бащата на детето и негов приятел са се надявали, че ще се случи както при предишни случаи - детето ще се върне при колата. С това е загубено ценно време.

Издирват момче, изчезнало в Перник

Издирват момче, изчезнало в Перник

Детето е с тежка форма на аутизъм