Буря удари и Перник в късния следобед днес. Силният вятър е бил придружен с дъжд, а на места и с градушки, предаде БНР. 

Нанесени са много щети. По информация от "Пожарна безопасност и защита на населението" в първите часове след бурята са постъпили 30 сигнала. Дървета са паднали върху пътища и автомобили.

Най-тежка е била ситуацията в пернишкия квартал "Изток" и в село Дивотино, съобщи пиарът на община Перник Адриан Скримов.

"Имаме паднали дървета на пътното платно по бул." Юрий Гагарин", които вече се отстраняват. Паднало дърво, което препречи градския транспорт към село Дивотино и входа на махала "Бреста" също беше преместено от жители на селото много бързо, за което им благодарим. Паднали клони има из целия град, включително и на големи пътни артерии, но това което правим, е да ги премахваме своевременно. Работата по почистването ще продължи и утре, тъй като колегите днес премахват щетите основно от основните пътни артерии. Перничани могат да подават сигнали и на фейсбук страницата на община Перник", каза Скримов.

Бедствено положение и в Горна Оряховица

Бедствено положение и в Горна Оряховица

Поройният дъжд е нанесъл щети по уличната мрежа

Освен в община Перник нанесени щети има и на територията на общините Брезник и Радомир.

Припомняме, че обявиха частично бедствено положение и в Община Горна Оряховица. Причината са щетите по уличната мрежа, нанесени от поройния дъжд и бурята тази сутрин.

По-рано днес стана ясно, че 29-годишен мъж е загинал от токов удар в Златарица заради скъсан електрически проводник.

Населени места в област Велико Търново бяха без електрозахранване, а в противопожарните служби все още се получават сигнали за отводняване на обществени и жилищни сгради в региона.

Котел обявява частично бедствено положение

Котел обявява частично бедствено положение

Заради паднали проливни дъждове

Частично бедствено положение беше обявено и в Котел.