Вчера по време на репетиция в Драматично-куклен театър "Иван Радоев" в Плевен се случи инцидент с 16-годишно момиче, съобщи Директорът на културния институт Димитър Кабаков, цитиран от БТА.

Лора Петкова, участничка в премиерния спектакъл "Дванайсета нощ" на Детската студия към театъра, падна в оркестрината от височина около два метра. При падането тя удари главата си и получи черепно-мозъчна травма. Веднага след инцидента бе направена спешна операция, а детето е настанено за лечение в болница "Д-р Георги Странски".

Кабаков уточни, че инцидентът се разследва от полицията и прокуратурата, а също така е назначена вътрешна проверка. Всички административни изисквания за безопасност, включително инструктажи по предписания на Инспекцията по труда, са били спазени. "В годините назад такъв инцидент с дете никога не се е случвал," подчерта той.

"Всички сме в шок. Сутринта имахме водосвет в театъра и бе отслужена молитва за здраве в храм "Свети Николай," добави Кабаков.

Министърът на културата, Найден Тодоров, предложи да бъде изпратен хеликоптер за спешна медицинска помощ, за да бъде транспортирано детето в болница "Пирогов". Кметът на Плевен д-р Валентин Христов също се свърза с директора на театъра и предложи помощ, като обсъди случая с колеги лекари. Те заключиха, че специалистите в Плевен са достатъчно компетентни и преместването с хеликоптер не е препоръчително и необходимо в момента. "Ще съдействаме с всичко което е необходимо," увери директорът на театъра.

Поради инцидента, премиерните представления на "Дванайсета нощ," планирани за следващата седмица, са отменени.

Трамвай блъсна възрастен мъж в София

Трамвай блъсна възрастен мъж в София

Мъжът е в тежко състояние