Директорът на болницата в Ловеч е под карантина, съобщават от "24 часа".

Причината е, че именно д-р Румяна Нановска е прегледала първия заболял от коронавирус от Троян. Тя е инфекционист по специалност, а заедно с нея карантина спазват и докторите, медицинските сестри и санитар, които също са били в досег със заразения ски учител.

Първите симтоми на заболяването при него се проявили на 10 март. На 14 март бил прегледан в болницата в Разлог, а след рентгенова снимка му била поставена диагноза вирусна пневмония. На следващия ден той се прибрал в Троян, като контактите му били единствено с 6-членното му семейство.

След преглед в МБАЛ-Троян Веселин бил приет в инфекциозното отделение на болницата в Ловеч в неделя. Сред контактните с него общо 22-ма от областта са две семейства от 6 души, които му били на гости в Банско, където той давал уроци по сноуборд.

Ски учител от Банско е първият заразен с коронавирус в Троян

Ски учител от Банско е първият заразен с коронавирус в Троян

Има съмнение и за втори заразен - 18-годишен, завърнал се от Чехия

По данни на директора на РЗИ-Ловеч д-р Анета Винева към момента състоянието му е задоволително, той е със самостоятелно дишане и се чувства добре.

Тя добави, че в инфекциозното отделение в Ловеч е настанен и още един пациент, чиито резултати от теста се очакват. Неговото състояние също е добро.

Шефът на ОД на МВР-Ловеч ст. комисар Милен Маринов съобщи, че от вчера са започнали масирани проверки за спазването на домашната карантина в Ловешка област, като 8 от 53-ма не са били открити на адресите си.