Видимостта по АМ "Хемус" в област София е ограничена до 20-30 метра заради мъгла. За това информира Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ).

Видимостта е намалена до 30 метра и в района на Беклеме и Шипково, област Ловеч, както и Горно Белотинци, област Монтана.

До 50 метра е видимостта в област Видин и в района на Котел (област Сливен), Криводол, Б. Слатина и Борован (област Враца), Кнежа и Вълчитрън (област Плевен) и по пътя Обзор - Слънчев бряг.

До 100 метра е ограничена видимостта в района на Антоново и Омуртаг (област Търговище), Градина и Любеново (област Плевен), Летница, Априлци, Ябланица (област Ловеч), Вълчедръм (област Монтана), Босна и М. Търново (област Бургас).

До 100 метра е ограничена видимостта и по някои пътища в област Русе. В област Добрич видимостта е до около 150 метра.

Припомняме, заради гъста мъгла вчера възникна тежка верижна катастрофа по АМ "Струма" в района на Сандански. Един човек загина, а 13 души бяха ранени. 

Верижна катастрофа с над 20 коли и жертва край Сандански
Обновена

Верижна катастрофа с над 20 коли и жертва край Сандански

Изпратени са линейки и пожарни от цялата област

Температурите в страната са в интервала от - 4 до + 7 градуса. Времето над страната е предимно облачно.

Слаб вятър духа в областите Пловдив, Добрич, Шумен, Варна, Бургас, Перник, Смолян, Хасково и Кюстендил.

Слаб дъжд вали по части от АМ "Хемус" в област София, област Монтана, Видин и в района на Микре, Троян, Априлци, Добродан, Шипково и Беклеме (област Ловеч).

Пътните настилки са предимно сухи, на места мокри, по усойните и планински райони частично заледени, обработени и проходими при зимни условия, уверяват от АПИ.

Идват дъжд и сняг

Идват дъжд и сняг

Прогноза за времето