От утре, движението по път I-1 София - Ботевград в 9-километров участък от с. Врачеш /196-ти км/ до язовир "Бебреш" /205-ти км/ ще се осъществява в една лента поради ремонт на пътната настилка. Целта е повишаване безопасността на движение в отсечката, която е обходен маршрут за тежкотоварните камиони над 12 тона в посока София при ремонта на АМ "Хемус" в района на Витиня.

До завършването на ремонтните дейности в платното за София, които се очаква да приключат през март, трафикът ще преминава двупосочно в една лента, а скоростта е ограничена до 40 км/ч. Движението ще се регулира от светофарна уредба и сигналисти.

Необходимо е шофьорите да карат с повишено внимание и съобразена скорост, като спазват стриктно поставената сигнализация.

Утре от 9:30 ч. до 15:30 ч. движението в тунел "Траянови врата" на АМ "Тракия" в посока Бургас ще бъде в изпреварващата лента поради ремонт на осветителната система. Предвидените дейности ще се извършват само при благоприятни метеорологични условия.

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от интернет страницата на АПИ - www.api.bg, както и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ.