Председателят на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" инж. Дончо Атанасов направи оглед на третокласния път III-8611 Белица - Загражден и се срещна с представители на Инициативния комитет.

В нея участваха още областният управител на Смолян Недялко Славов, депутати, кметове, представители на обществеността и др. През седмицата министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков също разговаря с представители на Инициативния комитет и заяви, че в събота експерти на АПИ ще направят оглед на участъка.

В резултат на проведените тази седмица срещи протест на жителите от региона утре няма да има, увериха представителите на Инициативния комитет.

На срещата днес инж. Атанасов подчерта, че започва актуализация на идейния проект за доизграждане на около 5 км от пътя III-8611 Белица - Загражден и подготовка на процедурите по Закона за обществените поръчки, необходими за реализирането на обекта в кратки срокове.

По програмата за текущ ремонт ще се изпълнят нужните дейности за подобряване състоянието на съществуващия участък от третокласния път. Трябва да осигурим на хората от Белица и Загражден път към България, а не към Гърция, е общото мнение на участниците в срещата. Те ще бъдат периодични, за да може всички възникващи въпроси при подготовката и реализацията на проекта да се решават бързо и в диалог с жителите от региона.