Големият пожар в жилищен блок в нощта срещу събота в Сандански се размина без жертви и ранени хора, но материалните щети са огромни.

Към момента основната версия за пожара е умишлен палеж. Двама мъже, носещи туби с гориво, счупили прозорците на магазин на партера и с парцали го подпалили. Оттам пламва и блока, твърди БиТиВи.

Собственикът на магазина твърди, че няма врагове.

40 семейства останаха без дом. Апартаментите са опожарени много и едва ли някой от тях е годен да живеене.

39 от семействата имат алтернатива и ще живеят временно при свои близки и приятели. А едно от семействата с 8-месечно бебе, обаче, е настанено в апартамент под наем на сметката на Община Сандански.

Голям пожар унищожи жилищен блок в Сандански

Голям пожар унищожи жилищен блок в Сандански

За щастие, няма пострадали хора

Всяка вещ е обгоряла в апартаментите.

"Пожарът е настъпил около полунощ. Баба и дядо са били тук. Излезли са по най-бързия начин от апартамента. Прозорците са изпочупени от огъня. Дядо не е в добро здраве. Разчитаме на подкрепа от държавата. Апартаментът не е застрахован", разказа Марин пред Нова телевизия, като баба му и дядо му са били в апартамента по време на пожара.

До вторник сградата ще остане необитаема, като на хората е забранено да се връщат по домовете си. Архитекти и инженери ще направят обстоен анализ дали сградата става за живеене след пожара.