Две жени от област Пловдив станаха жертва на интернет измама чрез социалните платформи Facebook и WhatsApp. Там контактували с мъж, представил се за заможен американски гражданин, който искал сериозна връзка от тях, а дори и брак. Измамникът поискал от тях 20 хиляди лева, за да освободи от мито скъп подарък, който им изпратил. Жените, потънали в заблуда, без колебание изпратили парите в посочена от него сметка.

След постъпили сигнали за осъществените измами чрез интернет, е проведена спецакция, при която вчера е арестуван заподозрян 20-годишен младеж, от област Велико Търново. Сумата, получена от двете жени, е иззета и върната на жертвите. Конфискувани са още компютърни конфигурации, мобилни телефони и СИМ-карти, банкови карти и други веществени доказателства. Открито е още наркотично вещество, което след полевия тест се установява, че е амфетамин.

Измамникът е задържан за 24 часа. Води се досъдебно производство от отдел "Икономическа полиция" в Пловдив.

Съобразно указанията на наблюдаващия районен прокурор, документирането по случая продължава. Проверява се дали има още жени, пострадали от 20-годишния извършител.

Възрастна жена пак се подлъга и даде 5000 лева на телефонни измамници

Възрастна жена пак се подлъга и даде 5000 лева на телефонни измамници

70-годишен мъж е задържан