4-годишно дете е пострадало при инцидент в детска градина „Дъга” в Пазарджик, съобщава БНТ. Върху момиченцето е паднала етажерка, като е счупила единия му крак. Малката Никол има и други наранявания, но състоянието й е добро.

Смята се, че детето се е покатерило, за да достигне до някоя от играчките на двуметровата етажерка. Тогава тя се стоварила върху Никол и я затиснала. Детето веднага било откарано в Спешна помощ.

Директорката на детската градина Таня Атанасова извикала специалисти, които да обезопасят всички мебели. Атанасова обяснява, че учителката е била в помещението по време на инцидента. Когато чула падането на секцията и писъка на детето, учителката се обърнала и видяла, че детето е затиснато.

Таня Атанасова определя инцидента като нелеп и благодари на Бога, че няма по-сериозни последствия за пострадалото дете.

От своя страна майката на Никол – Пенка Илиева, разказва, че когато отишла в градината, детето пищяло и се държало за крачето, корема и главата. Имало ожулване при едното око. След като били направени необходимите изследвания, се установило, че има счупване на подбедрената кост на левия крак.