Двама души загинаха при челен удар между автобус и джип при с. Литаково, Ботевградско. Сигнал за катастрофа между джип и междуградски автобус на пътя Ботевград-Враца, преди разклона за с. Литаково - третокласен път - 161, е подаден тази сутрин към 6 и 30 часа. На място са изпратени 10 линейки.

Към 14:30 движението по път III-161 Ботевград - Литаково бе възстановено, съобщиха от АПИ.

По първоначални данни джипът е навлязъл в насрещното движение и се е ударил челно в автобуса. На място са загинали водачът и пътникът от джипа, на 18 и 19 години. От удара автобусът се е обърнал от страни на пътя, което е наложило намесата на екипи на пожарната. 

В автобуса са пътували работници, трима души са ранени, връщали са се след нощна смяна от заводите в Ботевград.

Ранените са хоспитализирани в София, в Окръжна болница "Св. Анна", две жени на 54 г. и мъж на 64 г. (който е и шофьор на катастрафиралия автобус). Едната от пострадалите , която бе в много тежко състояние е починала по-късно в болницата.

Другите двама все още се диагностицират, но предварителната информация е, че са без пряка опасност за живота.

Временно движението по пътя Ботевград - Литаково е ограничено поради катастрофата, съобщиха от АПИ. Шофьорите на МПС до 4.5 т да се движат с повишено внимание и съобразена скорост.

Изграден е обходен маршрут - в посока Враца - с. Гурково, Рашково, Люти дол, Ребърково; в посока София - Ребърково, Своге, Владо Тричков, Нови Искър. На Ребърково са екипи на РУ-Мездра, които регулират движението и следят за спазването на обходния маршрут.

Мъж загина при челна катастрофа между тир и кола край Тулово

Мъж загина при челна катастрофа между тир и кола край Тулово

Движението се осъществява само в една лента