Граждани сигнализират за пореден случай на паркирани джипове на плажа, съобщава Нова телевизия. Този път автомобилите са на варненския плаж "Паша дере".

Припомняме, сигналът идва само дни, след като в социалните мрежи се появи клип на затънал в пясъка джип на плаж "Перла". Министерството на туризма съобщи, че ще наложи глоба на концесионера, допуснал превозното средство да навлезе на територията на плажа до водата.

Автомобилите на плаж "Паша дере" са били заснети от плажуващи на 30 юни. По думи на хората обаче джиповете често са на това място.

Ангелкова глобява концесионера на плаж Перла заради затъналия джип на брега

Ангелкова глобява концесионера на плаж Перла заради затъналия джип на брега

Българското беззаконие няма край

Не съм подавала сигнали, защото според мен в Община Варна работят достатъчно служители, които посещават този плаж, така че са наясно със ситуацията, обясни авторката на снимката. Тя посочи, че плажът е добре поддържан, тъй като се почиства от туристически дружества и доброволни организации.

От своя страна областният управител на Варна Стоян Пасев призова да се подават сигнали за нарушения и до общината. Той обясни, че няма как градската управа да знае за всички случаи, защото ивицата е дълга.

Пасев посочи, че снощи в общината е постъпил сигнал и днес ще има проверка на място. По негови думи има и втори сигнал за на същия плаж - този път за разположени палатки на пясъка.