Електрическо табло се озова по средата на пловдивска улица след ремонт на пътната настилка, предаде БНТ.

То не е било премахнато по време на реконструкцията, а работниците са поставили плочките около него.

В момента шофьорите са принудени да го заобикалят с автомобилите си, а живеещите в близост са притеснени от инциденти. По тази причина те вече са изпратили жалба до общината за некачествен ремонт.

Става въпрос за улица "Детелин Войвода" в пловдивския район "Централен", която била с разбити тротоари, а електрическото табло било до ограда. Преди месец започнала подмяна на уличната настилка. След ремонта обаче тротоарите били премахнати и така съоръжението се оказало по средата на пътя.

Сега хората от близките кооперации са принудени да заобикалят таблото.

Те обясниха, че се случва някой да го удари с колата си на заден ход, заради което пък живущите в двете кооперации наблизо често остават без ток.

От електроразпределителното дружество увериха, че то е обезопасено. Въпреки това те обещаха скоро да го изместят на подходящо място, така че да не пречи на движението.

Освен таблото живеещите в близките кооперации са недоволни и от състоянието на улицата след ремонта. Хората са събрали над 30 подписа с настояване общината да преразгледа проекта за реконструкцията. Според тях наклоните на улицата не са направени правилно и не е изградена добра отводнителна система.

"Тук преди имаше тротоари, улици. Да - бяха улиците в окаяно състояние, но си имаше тротоар с бордюр, които при по-силни дъждове не позволяваха водата да се насочи към кооперациите, а в момента това, което се изгради просто не е адекватно със самите сгради", заяви един от живущите.

По проект близо до кооперациите е трябвало да бъде обособена зелена зона с беседка. Това обаче не се е случило. Вместо това там все още стои незаконна постройка.

По думи на ръководителя на проекта архитект Соня Славчева наклоните са направени правилно и хората неоснователно се притесняват от наводнения. Все пак обаче на обекта ще бъде направена проверка и ако има дефекти, те ще бъдат отстранени.