Пожар избухна в Средношколското общежитие в Русе. Сигналът е бил подаден малко след 16 часа, съобщи bTV. В сградата са настанени ученици, които учат в различни училища и са от други населени места. Евакуирани са били около 20 деца, които в този момент са били вътре. За щастие няма пострадали хора.

Изпратени са били два екипа на пожарната, както и полицейски патрули, които да отцепят района. На място пристигнаха още началникът на Регионалното управление на образованието Росица Георгиева и директорът на общинска дирекция "Обществен ред и сигурност" Георги Игнатов.

По първоначална информация огънят е тръгнал от стая на третия етаж, където са живеели две момчета на 14-годишна възраст. Те са ученици в Спортното училище и тренират борба.

Мъж е в болница след пожар в Пловдив

Мъж е в болница след пожар в Пловдив

Причина за запалването е незагасена цигара

Когато е възникнал пожарът, те не са били в стаята, а на тренировка. Според пожарникарите при извършения оглед огънят е тръгнал от едното легло. Момчетата са обяснили, че там е имало включени батерия и зарядно за телефон. Вероятно едно от устройствата е предизвикало пожара, който е обхванал леглото и цялата стая.

Междувременно се е наложило да бъде извикан екип на Спешна помощ, тъй като един от възпитателите, намиращ се в общежитието в момента на инцидента, е изпаднал в шок. Той е откаран за преглед в болница.