Полицейски служители евакуираха хората в района около строителната площадка на метрото в района на булевард "България" и булевард "Академик Гешов".

Причината за евакуацията е възникнал проблем при строежа на метрото. 

От пресцентъра на МВР информираха, че става въпрос за напукана витрина при строежа на метрото.
Витрината се е напукала при изкопните работи за метрото и е имала реална опасност за здраветото на хората в района, което е наложило евакуацията.

Сигналът на инцидента е бил подаден на телефон 112 около 12 часа.

На мястото имаше засилено полицейско присъствие. По информация на news.bg на мястото са били разположени около 10 екипа на столичната полиция. Там има и екипи на Гражданска защита, Контрол на автомобилния транспорт и аварийно-спасителни екипи.

Към 15.30 часа преминаването през пешеходния подлез на бул. "България" бул. "Ив. Гешов" вече беше напълно възстановено.

Стана ясно, че аварията е възникнала заради инжектирането на разтвор, който се използва при работата на тунелопробивната машина, изграждаща третия лъч на метрото. Инжектираният разтвор проникнал през канализационен отвор и навлиза под настилката на северозападния изход на подлеза. Поради това разтворът е надигнал 3-4 квадратни метра от плочника.

Екипи на "Метрополитен", дирекция "Транспортна инфраструктура" и дирекция "Аварийна помощ и превенция" са направили пълен оглед на подлеза. Според тях ползването на съоръжението е напълно безопасно. Машината вече е преминала през тази зона и тунелът в участъка е изграден.

Сигналът за напукване на витрина е подаден от охраната на подлеза, който веднага е обезопасил района и е спрял преминаването на граждани до изясняване на случая.